Днями у місті Красногорівка Донецької області з’явився парк «Сумський». Це перший результат співпраці й побратимства слобожанського краю з жителями недавно деокупованого міста.

Починання ініціювали голова Сумської обласної ради Семен Салатенко, Сумський міський  голова Олександр Лисенко, група громадських активістів, серед яких Михайло Подолін та інші. Вони зібрали і доставили на Донбас понад дві тисячі дерев — кримських сосен, ялинок, туї, ялівцю, а також 300 кущів троянд, які прикрасили центр донбаського міста.

І хоч офіційно співпрацю поки що не оформлено, важливо, що жителі слобожанського краю намагаються підтримати городян, які нині переживають особливо складні часи.

Керівник Красногорівської цивільно-військової адміністрації Олег Ливанчук, який, до речі, родом із Сумщини, задоволений, що ініціатива знайшла активну підтримку очолюваної ним міської громади.

До міст-побратимів має намір приєднатися Конотоп. Його міський голова Артем Семеніхін повідомив: майбутній географічний трикутник буде заповнено корисними і значущими справами заради процвітання єдиної й неподільної України.

У найближчих планах — відкрити філіал коледжу Сумського національного аграрного університету, про що повідомив ректор вишу Володимир Ладика. Нині на Донбасі перебувають колишні вихованці навчального закладу, які зі зброєю захищають східні кордони країни. А благодійний фонд «Сагасітас» готується передати місту комп’ютер, принтер і  комплект спортивної форми та кросівок для тамтешньої дитячої футбольної команди, які закупив один із сумських благодійників.