Житель Новобогданівки, що в Миколаївському районі Миколаївської області В’ячеслав Карабаджак, вирощує екзотичні ягоди та фрукти: хурму, зизифус, інжир, пау-пау та ківі. Висаджувати незвичні для півдня України дерева почав дев’ять  років тому. До цього займався персиками та виноградом. Як розповідає садівник, – «саджанці хурми придбав у Новокаховському дослідному господарстві. Колись хурма була дефіцитною в Україні. Сьогодні, завдяки роботі селекціонерів, з’явилося чимало вітчизняних сортів. У мене в саду ростуть Росіянка, Чучупака, Нікітська бордова, Божий дар, Гора Говерла та Гора Роман-Кош. Найбільш стійкий серед них – сорт Росіянка – витримує навіть до 30ºС морозу». В різних варіаціях В’ячеслав Карабаджак вирощує зизифус, інжир та ківі. При цьому усі дерева плодоносять. Ківі обрав українського сорту Валентайн, що виведений у Карпатах. Ця рослина може витримати до 23 градусів морозу, на відміну від сорту Хейворт, котре заполонило полиці магазинів. Також В’ячеслав декілька років намагається виростити азиміну, яку ще називають мексиканським бананом або пау-пау. Це дуже популярний фрукт в США, смак схожий одночасно на банан, ананас і манго. Проте ця екзотична культури у садівника поки не прижилась. У планах миколаївського садівника – популяризувати вирощування таких незвичних дерев.