КРИЗА. Песимізм та розпач панує на грецьких вулицях. Зневірою у владі країни та всієї Європи завершилися два дні протестів та заворушень: парламент Греції проголосував напередодні за скорочення бюджету, постраждали, традиційно, зарплати та пенсії.

Дімітріс Дусгос, пенсіонер:

«Європейці, німці, голландці та французи хочуть зробити з нас Балкани, щось на зразок Болгарії чи Румунії. Вони зменшують нашу зарплатню, аби ми за безцінь працювали на їх компанії, які приходять сюди.»

Армеліна Колла, домогосподарка:

«Все виглядає гнітючим, абсолютно безрадісним. Вони зменшують наші пенсії, всюди сміття – нікого це не цікавить. Немає уряду, нічого немає. Ми в розпачі...»

Непопулярному рішенню в парламенті передували найбільш напружені протести за всі дні демонстрацій проти заходів економії, що їх запроваджує уряд на вимогу МВФ та ЄС. Кілька діб поспіль демонстранти трощили і палили вітрини магазинів, авто та баки зі сміттям. На вулиці Афін вийшли рекордні 100 тисяч невдоволених. Нині правоохоронці здебільшого взяли ситуацію під контроль, однак, часом на вулицях виникають нові осередки протестів.

 Copyright © 2011 euronews