У німецькому місті Кельн святкують карнавал, який розпочався із традиційного «жіночого четверга». У цей день жінкам дозволено зрізати з чоловіків краватки й прикрашати ними свій одяг. Цього року карнавал – особливий: мешканці міста стурбовані безпекою, адже в новорічну ніч площа Кельна біля собору стала місцем масових злочинів.

«Після всіх тих приставань і згвалтувань у новорічну ніч ми, хлопці, ми не маємо до цього жодного стосунку, але, звичайно, ми цього року особливо дбатимемо про наших дівчат» – каже один юнак.

Отже, мешканці Кельна не хочуть відмовлятися від улюбленого свята і після сумних подій на Новий рік. Під час карнавалу місто посилено охоронятимуть поліцейські, які хочуть довести, що в Кельні можна безтурботно веселитися:

«Задіяно понад 2000 поліцейських, тобто вдвічі більше, ніж торік. Ми ведемо відеоспостереження за натовпом за допомогою автомобілів на піднесеній місцевості. Наші колеги добре поінформовані. Отже, ми підготовані!» – заявив речник кельнської поліції Вольфганг Бальдес.

На кілька днів місто буде буквально занурено в свято. Мешканці та гості Кельна зможуть взяти участь у вуличних процесіях, побувати на концертах і шоу.

«Напередодні Нового року німецька поліція не змогла запобігти сексуальним нападам, що їх вчинили проти сотень жінок на цій площі. Але зараз скидається на те, що карнавал охороняють дуже й дуже добре, коли порядок забезпечують понад дві тисячі поліцейських», – повідомляє з Кельна кореспондент Євроньюз Жирош Шандор.

EURONEWS