ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ. Тролейбусний парк обласного центру оновився відразу на п’яту частину. Це стало важливою подією в життя міста – таких обнов полтавці вже давно не бачили. 10 нових тролейбусів «Богдан Т 701-10» курсуватимуть лише за кільцевим маршрутом, адже саме ним користується найбільше пенсіонерів та інших пільгових категорій населення.

«Богдан» став переможцем тендеру. Але загальна вартість машин була непосильною для міської казни - чверть суми компенсували з обласного бюджету.

«Богдан Т 701.10» споживає енергії на 30% менше, ніж ті тролейбуси, що нині працюють в місті. До того ж, у нових тролейбусах зручна підлога, що спрощує процес висадки та посадки, також вони обладнані спеціальними відкидними пандусами для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями. Голова Полтавської облдержадміністрації Олександр Удовіченко, який взяв участь в урочистостях,  зазначив, що тролейбус – це найбільш соціальний та екологічно чистий транспорт, тому в наступному році обласна влада працюватиме над тим, аби такі транспортні засоби з’являлися не тільки у Полтаві, а й у Кременчуці. Головне, зауважив Олександр Удовіченко, це те, що відтепер пільгові категорії громадян отримуватимуть більше безкоштовних та якісних послуг з перевезення. Тролейбуси курсуватимуть з інтервалом не більшим ніж 5-10 хвилин.