БУДІВНИЦТВО. У Харкові з’явиться незвичайна споруда з  Біг Беном.  Нею стане новий корпус Харківського національного економічного університету, який планують здати у січні 2013 року. На восьмому поверсі цієї будівлі й встановлять годинник з боєм.

Наразі ж на місці будівництва корпусу студенти і викладачі  заклали капсулу з посланням до майбутніх поколінь. Першими його прочитають студенти, які навчатимуться в ХНЕУ у 2111 році. А щоб вони не забули це зробити, в центрі холу на першому поверсі  поставлять пам’ятну табличку- нагадування про те, що там закладена капсула студентам майбутнього і дістати її можна лише через 100 років.

Фасад нового корпусу ХНЕУ, як розповів його ректор Володимир Пономаренко, буде виконаний в стилі 1930-х  XX століття, оскільки саме тоді був утворений  університет. Також в стилі 1930-х реконструюють і старі фасади. Вартість будівництва становить 40 млн грн.  «Імідж нашого  університету зростає. Ми сформували спеціальний фонд за рахунок коштів, які вносять студенти за навчання і зібрали певну суму, яка дасть змогу нам побудувати ще один корпус університету», —  зазначив Володимир Пономаренко.

За його словами, загальна площа цього корпусу становитиме близько 5000 квадратних метрів. На семи поверхах розташуються чотири великі лекційні аудиторії і великий хол. Усе це додасть не лише комфорту під час навчання, а й дасть змогу  вишу працювати не в дві зміни, як зараз, а лише в одну.