Навіть коли живеш у приватному будинку, й квіти, яблука та полуниця — прямо на подвір’ї, влітку хочеться нових подорожей та вражень. Тому в області мають намір збільшувати кількість дітей, які свої канікули зможуть провести в оздоровчих таборах, де так багато однолітків та веселі аніматори.

«Вже в середині червня ми відкриваємо два оновлених заміських табори: «Джура» — колишній «Дзержинець», та «Сосновий гай» в Старобільському районі», — розповіла директор департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Таким чином цього літа на підконтрольній Україні території області працюватимуть вже 6 оздоровчих таборів.

Як і торік, в оздоровленні маленьких жителів  краю допомагатимуть інші області, а також країни. Тож, можливо, вдасться перевищити показник оздоровлення дітей, який минулого року становив 30%. Тим більше, що в обласному бюджеті передбачено в 2016 році витратити на це 2 мільйони 294 тисячі гривень. А завдяки тому, що змінилося законодавство і сьогодні до переліку пільгових категорій внесені діти-переселенці, вперше безкоштовно оздоровлять всіх бажаючих з категорії таких хлопчиків та дівчаток, а також синів та донечок учасників АТО — зараз на Луганщині їх 26 тисяч та 50 відповідно.

Однак, за словами Елеонори Поліщук, батьки бояться відпускати дітей на відпочинок далеко. «Вихід знайдено — є змога, щоб наші заміські 6 таборів працювали все літо з повним навантаженням. Таким чином діти отримають повноцінний відпочинок тут, і всі будуть задоволені», —  зазначила посадовець.