ПРИКРАСА. Скульптуру у вигляді квітки лотоса – експонат Першої Київської міжнародної бієнале, що відкриється 24 травня, – встановлять 7 квітня на Майдані Незалежності. 

Про це повідомила комісар ARSENALE 2012, генеральний директор НКММК «Мистецький арсенал» Наталія Заболотна на прес-конференції у четвер, передає УКРІНФОРМ.

«7 квітня о 19:00 ми вас запрошуємо на майдан Незалежності, де буде встановлено один з ключових експонатів Першої Київської бієнале – це 10-метровий у діаметрі лотос. Він буде живий, він рухатиме своїми пелюстками. Він знаходитиметься на Майдані протягом 10-ти днів. Цей лотос, звісно, охоронятимуть», – сказала Наталія Заболотна.

Автор скульптури – відомий корейський художник і дизайнер Цой Джонг Хва. «Лотос відкривався до цього близько в десяти культурних і спортивних столицях світу. Він відкривався в різному кольорі і в різному розмірі. Він був представлений на Венеційській бієнале, на Олімпіаді в Пекіні, був під час кінофестивалю в Лос-Анджелесі», – зазначила гендиректор Мистецького арсеналу.

Вона додала, що у Києві лотос буде золотим.

Під час проведення ARSENALE 2012 (з 24 травня до 31 липня) лотос буде встановлений у невеличкій водоймі на території Мистецького арсеналу.