Завдяки фінансовій децентралізації надходження податків і зборів до бюджету Миколаївської області за вісім місяців становили понад 120%. А це мільярд 586 мільйонів гривень, додаткові надходження — понад 265  мільйонів. Попри те, що бюджет цього року оцінювали скептично, громади довели, що можуть бути самодостатніми.

Високі показники, переконаний голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков, — результат фінансової децентралізації, від якої найбільший ефект відчули великі міста. Втім, після адміністративного реформування  наслідки стануть ще відчутнішими. На жаль, часто сільські голови, які звикли триматися свого крісла, не розуміють переваг децентралізації.

Як повідомив Вадим Меріков,  за 2014 рік зборів та податків до місцевого бюджету надійшло 300 тисяч, а на адміністрування витратили 260—280 тисяч гривень. За рахунок децентралізації кошти буде спрямовано не на адміністрування, а на розвиток інфраструктури:  будівництво дитячих садків і шкіл, ремонт лікарень і доріг.

За повідомленням департаменту фінансів облдержадміністрації, найбільші показники перевиконання серед зведених бюджетів таких районів: Миколаївський — 166,2%, Вознесенський — 155,2%, Жовтневий — 156%. Перевищили планові показники у Веселинівському та Кривоозерському районах, у Миколаєві та Южноукраїнську. Крім того, порівняно з аналогічним періодом 2014-го збільшено видатки загального фонду в галузях: освіти — на  11,7% , охорони здоров’я —  на 13,5%, соціального захисту та соціального забезпечення — на 4,3%.