Одещина продовжує зберігати прикре лідерство за кількістю відімкнених від електропостачання населених пунктів. Їх в області налічується близько 130. Серед них супутник Одеси — місто Южне та великий райцентр Ізмаїл. «Одні пориви усуваються, виникають нові, — каже голова Одеської ОДА Микола Скорик. — Наразі ситуацію повністю стабілізувати не вдалося, але працівники ДСНС, обленерго, дорожники працюють над цим питанням».

Відновили електропостачання в Южному, аби  містечко могло пережити складний момент. Для забезпечення роботи міської котельні, каналізаційно-насосних станцій села Сичавка та міста Южне були задіяні мобільні електростанції. Технічну воду розвозили 4 пожежно-рятувальні автомобілі. Мешканцям 16-поверхівок, де немає газового постачання, їжу, гарячий чай та окріп доставляли у першу чергу.

У наметах можна зігрітися біля пічки та випити гарячого чаю

Передусім допомогу надавали багатодітним сім’ям та людям похилого віку. Всім жителям на період надзвичайної ситуації було запропоновано кімнати у профілакторії «Портовик» АМПУ України. Протягом доби до профілакторію було тимчасово відселено 23 людини.

«Зараз ми залучили ремонтні бригади з Кіровограда, Києва, з інших регіонів, — каже очільник області. — Вони допомагають нашим ремонтникам відновлювати лінії електропередач — адже це найскладніше питання, у деяких населених пунктах немає світла вже кілька днів».

Найнеприємніше, коли в снігових заметах загрузає медична допомога, на яку чекають. Фото ГУ ДСНС України в Одеській області

«У нас усі дороги державного значення є проїзними, щодо місцевих — ситуація різна, — продовжує керівник області. — Рятівники працюють, аби не допустити якихось трагічних випадків — щоб люди не замерзли».

У трьох пунктах обігріву, що працюють в області, під час негоди надали допомогу 417 особам.  Усього під час негоди в Одеській області рятівники визволили зі снігових заметів 162 автівки, врятували 77 людей, в тому числі — 5 дітей. До восьми сіл Котовського району працівники ДСНС спецтехнікою доправляли хліб, бо  звичайні автівки не могли долати замети, котрі тут виникли.