У  рамках проведення Ради іноземних та вітчизняних інвесторів при Президентові України вчора відкрилася V Міжнародна конференція з розвитку автомобільної індустрії України «AutoPROm 2013». Організаторами заходу стало Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами і Асоціація українських автовиробників «Укравтопром».

«За 2011—2013 рр. в автомобілебудівну галузь України було інвестовано близько 50 мільйонів доларів. Із низкою автомобільних компаній, які прийшли сьогодні на ринок і створюють нові виробництва, працює один із ключових підрозділів нашого агентства — InvestUkraine. За прогнозами, які грунтуються на підписаних документах між InvestUkraine та провідними компаніями, ми очікуємо, що вже наступного року інвестиції в цю галузь збільшаться втричі», — сказав під час виступу голова Держінвестпроекту Владислав Каськів.

За його словами, InvestUkraine надає підтримку  світовим лідерам ринку — провідним японським, європейським та американським компаніям, які працюють в Україні. Вони постачають автокомпоненти та комплектуючі для багатьох світових лідерів автопрому, повідомляє прес-служба Державного агентства  з інвестицій та управління Національними проектами.

Владислав Каськів наголосив, що для локалізації європейського виробництва на території України Держінвестпроект реалізовує також Національний проект «Індустріальні парки», в рамках якого передбачено створення виробничих майданчиків для розвитку автомобільної галузі України.

Голова Держінвестпроекту зазначив: «Наша країна має низку конкурентних переваг, які викликають інтерес з-поміж інвесторів до автомобільної індустрії. Серед них — місцезнаходження країни на перетині ринків між ЄС і Митним союзом, наявність великого внутрішнього ринку й висококваліфікованих працівників. Крім того, особливі перспективи для автомобільної індустрії в Україні відкриються після підписання Угоди про асоціацію з ЄС».

Владислав Каськів додав, що, за даними Boston Consulting Group, попит на авто в Україні за сім років зросте у 2,5 раза і в 2020 році буде продано близько 50 тисяч автівок. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»