У понеділок, 13 липня, у місті Вашингтон (США, округ Колумбія) відбудеться Американсько-український бізнес-саміт, на якому українська сторона на чолі з Прем'єр-міністром продемонструє керівникам найбільших американських компаній інвестиційну привабливість України, зокрема, успіхи у реформуванні податкової системи, зміни в енергетичному секторі країни, а також план приватизації українських державних підприємств.

На першому Американсько-українському бізнес-саміті очікується участь близько 150 представників найбільших американських компаній. Українську делегацію очолить Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, також у конференції візьмуть участь окремі міністри Кабінету Міністрів, керівники низки українських державних компаній і представники приватного сектору.

Спікерами та модераторами стануть одні з найвідоміших світових інвесторів: Джордж Сорос (Soros Fund Management LLC), Дейвід Рубенштейн (NCH, ОРІС) та інші.

В Міністерстві економічного розвитку і торгівлі наголошують, що на форумі, передусім, відбудеться обговорення можливостей розвитку бізнесу в Україні, презентація тих галузей, в яких у нас є значний потенціал розвитку. Зокрема, будуть продемонстровані інвестиційні перспективи агробізнесу, інфраструктури, і таких секторів економіки, які побудовані на знаннях (“knowledge based economy”): ІТ-аутсорсинг, фармацевтика, інженерні послуги, авіа- та ракетобудівництво та інше.

Спеціально для бізнес-саміту Україна-США підготовлено промо-відео про інвестиційний потенціал країни, яке можна подивитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=jdSQuanI8Z8

Прес-служба КМУ