ПОДІIЯ

Наступного року виповнюється 200 років від дня народження класика української літератури Євгена Гребінки. Однак уже нині на Полтавщині, де він народився, затверджено план заходів, створений оргкомітет святкування. На останній сесії Полтавської обласної ради депутати виділили 295 тисяч гривень на реконструкцію пам'ятника та прилеглої території на могилі Є. П. Гребінки у селі Мар'янівка Гребінківського району.

"З керівництвом обласного управління капітального будівництва ми попередньо визначилися щодо можливого підрядника - однієї київської будівельної фірми, -розповів "УК" перший заступник голови Гребінківської райдержадміністрації Василь Пісня.

За його словами, на місці поховання встановлять дві гранітні плити, бо тут спочивають і родичі Євгена Гребінки, пам'ятник буде обгороджено, алеї вимостять кольоровою плиткою. Включає комплексна підготовка і озеленення зони відпочинку, реконструкцію дороги на в'їзді в село. Передбачено також капітальний ремонт районного Будинку культури. Ці роботи виконають за рахунок коштів місцевого бюджету.

Окрім цього, полтавчани знімуть фільм про життя і творчість Євгена Гребінки. Цим займеться творча група обласної державної телерадіокомпанії. Усього на підготовку до ювілею письменника буде спрямовано понад 1 мільйон гривень.

Олександр ДАНИЛЕЦЬ