ДИВА ПРИРОДИ. Міні-сенсацією увінчалася дослідницька робота учасників екологічної експедиції Київського національного університету ім. Т. Шевченка на території Пирятинського району Полтавської області. Вони виявили тут кілька нових видів «червонокнижних» комах і чужорідних для річки Удай риб. 

А учень 7 класу Березоворудської загальноосвітньої школи Владислав Бобрович, якого за відмінне знання біології залучили до участі в дослідженнях, знайшов червонокнижного мускусного жука-вусача, про існування якого на Полтавщині не знали.

Як повідомив керівник експедиції, заступник директора навчально-наукового центру «Інститут біології» Анатолій Подобайло, результатом досліджень учасників екологічної експедиції має стати збірка «Пам’ятки природи Полтавщини».

ДОВІДКА «УК»

Жуки-"дроворуби" прижилися на Полтавщині. Фото з сайту macroid.ru

Жуки-вусачі або «дроворуби» (лат. Cerambycidae) — досить численне сімейство жуків. Характерною їхньою особливістю є довгі вуса, які часто перевищують довжину тіла іноді в 2-3 і навіть у 4-5 разів! Більшість жуків-вусачів середніх розмірів, але є серед них і гіганти, як, наприклад, дроворуб-титан, довжина тіла якого сягає 210 мм. Вони корисні, бо, як і бджоли, запилюють квіткові рослини.