КРИМІНАЛ. Так серйозно торгові патенти та ліцензії на торгівлю у підприємців на Ніжинському ринку не вимагав ще ніхто – погрожуючи предметом, схожим наосколкову гранату «Ф-1».

Зважаючи на можливі тяжкі наслідки, керівництво Ніжинського міськвідділу перед виїздом на надзвичайну подію провело додатковий інструктаж слідчо-оперативної групи, акцентуючи особливу увагу на заходах безпеки та збереженні життя і здоров'я громадян. Слідчо-оперативна група була підсилена начальником сектору карного розшуку - досвідченим оперативником, що пройшов і вогонь, і воду.

Для блокування виходів з ринку та організації можливої евакуації громадян, на місце також виїхала група швидкого реагування міськвідділу та наряди державної служби охорони. Оперуповноважені сектору карного розшуку, розчинившись у натовпі, наблизившись до хулігана впритул і блискавично затримали правопорушника. Той, навіть, не встиг зрозуміти що сталося.

Працівники карного розшуку в присутності експерта-вибухотехніка обережно вилучили гранату у нетверезого «підривника», передавши на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС.

Керівник слідчо-оперативної групи - слідчий міськвідділу упізнала хулігана, адже молодик нещодавно був умовно засуджений за крадіжку, але, вочевидь, за розум не взявся. Тепер до старого покарання добавиться і нове - за хуліганство. Під час спілкування з міліцією правопорушник розповів, що гранату придбав у невідомого чоловіка аби потім перепродати. Наразі міліція з'ясовує особу продавця вибухонебезпечної іграшки.

Попереду слідство і суд, які мають визначити ступінь провини правопорушника, - повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області.