КОНТРОЛЬ. Кабінет Міністрів  уважно відслідковуватиме ситуацію на ринку нафтопродуктів, щоб забезпечити стабільність як для учасників ринку, так і для споживачів. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

«Уряд ніколи не залишить ринок нафтопродуктів без уваги і завжди контролюватиме, зважаючи на чутливість цього ринку. Завдання влади — сприяти тому, щоб на ринку не було дефіциту та спекулятивної складової, а споживачі отримували якісне пальне», — сказав міністр.

Він додав, що про необхідність контролю держави за ринком нафтопродуктів свідчить і досвід сусідніх країн. «Для прикладу візьмемо Росію, яка у травні минулого року цей ринок відпустила, і на жаль, отримала спекуляції та дефіцит продукції. Коли  Туреччина відпустила ситуацію на ринку нафтопродуктів, ціна на бензин одразу зросла до 2 євро», — нагадав міністр.

Юрій Бойко запевнив, що уряд здійснюватиме і тактичні, і стратегічні кроки, щоб забезпечити стабільність на ринку. Зокрема Кабмін має намір ввести «плаваючу» акцизну ставку на пальне, закрити нелегальні міні-заводи з виробництва нафтопродуктів, упровадити додавання біоетанолу в бензин, налагодити газифікацію вугілля для виготовлення світлих нафтопродуктів та збільшити власний видобуток нафти, повідомляє прес-служба Міненерговугілля. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»