КОНТРАБАНДА. Спецпідрозділ «Податкова кобра» у Словаччині викрив підземний тунель, який сполучав словацьку та українську територію. Підземний лаз використовувався для контрабанди людей і товару, передусім тютюнових виробів. 

Про це на прес-конференції у Міністерстві фінансів повідомив міністр внутрішніх справ Словаччини Роберт Каліняк, передає УКРІНФОРМ.

«Це був тунель, який проходив між селами Вишнє і Нижнє Нємецке прямо до Ужгорода», – поінформував словацький міністр.

У тунелі правоохоронці виявили 13,1 тис. блоків цигарок. «За нашими розрахунками, використання такого способу контрабанди могло позбавити бюджет від сплати податків з тютюнових виробів на 50 млн євро за рік», – сказав міністр фінансів Словаччини Петер Кажімір.

Технічний рівень тунелю, за висновком фахівців, був виконаний на високому рівні і, ймовірно, зроблений за шахтною технологією. Він проходить на глибині 6 м, протяжність його становить близько 700 м, у тому числі на словацькому боці – 480 м. Тунель оснащено малою вагонеткою для перевезення товару, а також іншою технологією, яка дозволяла навантажувати і розвантажувати товар безпосередньо до вантажівок.

На місці затримано одного з організаторів, який на словацькому боці орендував територію, звідки розпочинався тунель. Крім того, затримано водія однієї з вантажівок.

Виявлення тунелю, як наголосив міністр фінансів, є результатом тісного співробітництва міністерства фінансів, міністерства юстиції та міністерства внутрішніх справ Словаччини.