ДИПЛОМАТІЯ

Лідери іноземних держав, які цими днями зібралися у Києві для участі у заходах з нагоди 25-х роковин від дня Чорнобильської катастрофи, використали цю нагоду, щоб провести двосторонні переговори з Президентом Віктором Януковичем.

Глава Української держави висловив вдячність Президентові Хорватії Іво Йосиповичу за його участь у чорнобильських заходах. "Своєю участю і фінансовим внеском Хорватія прагне допомогти вирішити ті питання, які сьогодні стоять перед Україною", - сказав Іво Йосипович. Широке коло питань двосторонніх відносин між Києвом і Астаною Віктор Янукович обговорив і під час зустрічі з Президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент України у ході особистої бесіди висловив вдячність за сприяння у розвитку партнерських відносин з ЄБРР Президенту цієї міжнародної організації Томасу Мірову. Віктор Янукович відзначив: довгі роки співробітництва України та ЄБРР дають підстави стверджувати, що "ми є особливими партнерами, які мають довіру одне до одного і завжди виконують свої зобов'язання".

***

У Національній опері України в рамках заходів із вшанування 25-х роковин Чорнобильської трагедії відбувся Концерт-реквієм. На ньому були присутні Президент Віктор Янукович, Прем'єр-міністр Микола Азаров, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Генеральний Секретар ООН Бан Кі Мун, глави делегацій країн-учасниць, які прибули до Києва.