Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

У Сумах відбулося засідання «круглого столу», учасники якого обговорили перспективи розвитку гастрономічного туризму на теренах області.

Адже до Італії їдуть, аби спробувати справжню піцу, Франції – цибулевий суп, то чому б Сумщині не «повернути» з минулого щось смачне і неповторне?

Як наголосив керівник апарату Сумської ОДА Дмитро Живицький, готельно-ресторанний бізнес є одним із пріоритетних напрямків туристичної галузі області. Тож створення якісної комунікаційної платформи для його розвитку дозволить організувати відповідні гастрономічні тури.

За результатами історичних досліджень, на Слобожанщині впродовж століть були автентичні страви і напої, з-поміж яких «затирка», «лемішка», «таратута» – і всі вони готувалися в печі.

Такі гастрономічні традиції можуть зацікавити як іноземних, так і внутрішніх туристів, тож в області налаштовані розвивати тематичні кафе та ресторани, де б у меню значилися родзинки - страви з гастрономічної спадщини.