Під рубрикою «Прошу слова!» 7 січня цього року «Урядовий кур’єр» надрукував матеріал «Що змінилося у статусі вдови?», в якому йшлося про позбавлення пільг певної частини вдів ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та інших категорій.

Як повідомив т. в. о. начальника відділу соціального забезпечення Сумського обласного військкомату Дмитро Муха, відповідно до вказівки директора департаменту фінансів Міноборони від 30.03.2016 № 248/3/1662 змінено порядок оформлення документів вдовам ветеранів військової служби.

А саме: в разі звернення вдів осіб, які відповідно до Закону України «Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист» належать до ветеранів військової служби (відповідають умовам, зазначеним у ст. 5, ч. 2 ст. 4 закону), мають видавати довідки для оформлення пільг незалежно від того, чи отримав загиблий (померлий) посвідчення ветерана військової служби, чи ні.

Тож відділ соцзабезпечення Сумського облвійськкомату переглянув питання вдів ветеранів військової служби цієї категорії. Вже оформлено та видано 120 пільгових довідок, зокрема й вдовам ветеранів військової служби, яким у жовтні 2015 року скасували попередні довідки.

До кореспондентського пункту в Сумах зателефонувала сумчанка Людмила Пархоменкo, про яку йшлося в публікації. Вона повідомила, що разом з іншою вдовою, Марією Писаренко, яка проживає з нею в одному під’їзді, побувала в облвійськкоматі, де їм видали оновлені довідки. Тепер жінки подали документи на пільгову оплату води, природного газу, електроенергії.

Людмила Григорівна від себе і від імені інших вдів щиро подякувала газеті «Урядовий кур’єр» за допомогу у відновленні їхніх пільг.