КОНТРОЛЬ

Антимонопольний комітет зобов'язав 40 найбільших птахофабрик утриматися від встановлення економічно необгрунтованих оптово-відпускних цін на курячі яйця у період Великодніх свят.

Про результати розгляду вимог підприємства мають повідомити протягом десяти діб. Це, зокрема, ПАКзОВ "Авангардко Інвестментс Паблік Лімітед", ТОВ "Бориспіль Агро Трейд", "Інтер-Запоріжжя", "Отрадівська птахофабрика", "Птахофабрика "Крупець", ЗАТ "Птахофабрика "Київська", "Агрофірма "Березанська птахофабрика", ВАТ "Тернопільська птахофабрика", СТОВ "Комінтернівська птахофабрика" і АТЗТ "Лисичанська птахофабрика". Учасники ринку повинні сприяти укладенню прямих контрактів щодо реалізації курячих яєць з підприємствами роздрібної торгівлі.

Так, упродовж третьої декади березня ц. р. вартість яєць у переважній більшості регіонів зросла через збільшення витрат на комбікорм для годування птиці, пояснили виробники продукції. Проте у січні-березні середні ціни на фуражне зерно, соняшниковий і соєвий шроти, готові комбікорми для птиці не змінювалися. Тож для значного підвищення оптово-відпускних цін на курячі яйця протягом цього періоду не було економічно обгрунтованих підстав, повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету.