Про це повідомляє радіостанція "Ехо Москви" з посиланням на джерело в сім'ї політика.

Грузинський політик народився 1928 року у високогірному селі Маматі Чохатаурського району. З 1957 до 1961 року був першим секретар ЦК комсомолу Грузії. З 1965 до 1972 року обіймав посаду Міністра внутрішніх справ Грузії. 1972 року став першим секретарем ЦК Компартії Грузії. Набув слави неординарного керівника.

У травні 1991 року у Грузії відбулись перші загальні президентські вибори, на яких президентом було обрано Звіада Гамсахурдіа. Менш ніж за рік, у січні 1992, останнього було усунуто від влади Військовою радою, що скасувала також і власне пост президента.

1992 року до Грузії повернувся Едуард Шеварднадзе, якого парламент країни обрав главою держави. У серпні 1995 парламент Грузії прийняв Конституцію, відповідно до якої главою держави є президент, що обирається загальним прямим голосуванням.

5 листопада того ж року одночасно було проведено парламентські та президентські вибори. Президентом країни став Едуард Шеварднадзе.

2000 року був переобраний на другий термін.

23 листопада 2003 вимушений був подати у відставку, оскільки у країні почалася Революція троянд і більшість населення була не задоволена його роботою.

Тоді главою держави став Михаіл Саакашвілі.

Еспресо TV