Сильні зливи та град, які пройшлися кількома районами Закарпаття вночі 20 та вранці 21 червня, залишили по собі сумні сліди. Тисячі пошкоджених будинків, десятки повалених дерев, потрощені вщент городи на людських обійстях та поля агропідприємств і фермерських господарств...

За підрахунками надзвичайників, частково пошкоджено покрівлі будівель різного призначення та сільськогосподарські угіддя у 37 населених пунктах. Найбільше їх — 27 — у Виноградівському районі, де шкоду завдано 5218 житловим будинкам і господарським спорудам, сімом загальноосвітнім навчальним закладам, трьом — дошкільним, п’ятьом будинкам культури, п’ятьом ФАПам, трьом сільським радам. Від поривів шквального вітру валилися дерева: два десятки їх упали у Тячівському районі. Внаслідок травм, завданих великими градинами, госпіталізовано семеро жителів Виноградівщини. Не обійшлося й без загибелі домашньої птиці на подвір’ях.

Якнайшвидше ліквідувати наслідки стихії — таке доручення дав голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, провівши термінове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.