У Новомиколаївці Запорізької області відкрили пришкільний інтернат для розміщення й проживання внутрішньо переміщених осіб. Цей проект реалізовано за підтримки проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Будівлю колишнього інтернату було повністю реконструйовано: замінили вікна і двері, відновили дах, внутрішні приміщення, системи опалення, водопостачання й каналізацію. Загальна вартість проекту становить приблизно 1,9 мільйона гривень. У будинку знайдуть тимчасовий притулок до 100 осіб, здебільшого жінки, діти і літні люди.

Як зазначив координатор проекту Геннадій Устімов, окрім об’єкта в Новомиколаївці, у регіоні повністю відновлено ще три будівлі: територіальний центр соціального обслуговування в селі Давидівка Якимівського району, приміщення садка (який не працює) в селищі Нововасилівка Приазовського району та лікарню в селі Ботієве Приазовського району. Вони стануть домівкою для 270 осіб.

Вітаючи новомиколаївців з відкриттям нового гуртожитку, голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль подякував за спільну роботу всім учасникам, без яких неможливим було б завершення недобудованих об’єктів.

— На території Запорізької області залишилося чимало довгобудів, — коментує подію Костянтин Бриль. — За підтримки проектів ПРООН було проведено детальний аналіз таких споруд у районах, де проживає найбільша кількість вимушених переселенців. Насамперед ми плануємо завершити ремонт довгобудів. Найближчим часом депутати райради мають створити комунальне підприємство, яке візьме його на баланс. А голові райдержадміністрації поставлено завдання підтримувати цю будівлю в належному стані. Упевнений, що протягом місяця сюди прийде життя: житло матимуть радісні батьки й веселі діти.