У селі Обільному Мелітопольського району Запорізької області відкрито військове містечко для бійців 23-го окремого мотопіхотного батальйону 56-ї бригади Збройних сил України. Урочистості відкриття провели представники місцевої влади, командувач оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗС Андрій Грищенко, військові та волонтери.

Під час урочистостей голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль передав командиру 3-го ОМПБ Дмитру Герасименку прапори військової частини для відправки на передові позиції батальйону в зоні проведення АТО.

Оглянувши щойно придбані й встановлені модулі, присутні оцінили їх зручність та переваги для військовослужбовців.

— Наша область активно виконує указ Президента України «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних сил, Нацгвардії та Державної прикордонної служби України», — коментує подію Костянтин Бриль.— Своїм розпорядженням я закріпив міста і райони області за кожною з 11 військових частин, що дислокуються на території регіону. Сьогодні ми відкриваємо перше мобільне містечко для наших військових. Загалом на його реконструкцію витрачено понад мільйон гривень позабюджетних коштів. Ключове навантаження взяв на себе Фонд оборони області. Так, за 600 тисяч гривень, наданих фондом, ми придбали два житлові модулі на 32 місця кожен. Усередині є душова, умивальник і туалет —усе, що потрібно для нормального комфортного побуту солдата. Також ми фактично з нуля побудували велику душову, завершили ремонт у сауні і навчальному класі, упорядкували кухню. Головне, щоб наші захисники від