На засіданні міжвідомчої комісії Державного фонду регіонального розвитку було ухвалено всі регіональні проекти інвестиційних програм на 2017 рік, ініційованих Запорізькою областю. Їх можна реалізувати за рахунок коштів фонду в цьому та наступному роках.

— Запорізька область нарешті налагодила діалог із центральними органами влади, — коментує голова Запорізької ОДА Костянтин Бриль. — Насамперед це стосується надання 99 мільйонів гривень, потрібних для розвитку нашого регіону. Також підтримали й 250-мільйонний проект фінансування будівництва мостового переходу через Дніпро в Запоріжжі. Обласна влада має прибрати бюрократичну складову й активізувати роботу, щоб втілити в життя всі заплановані проекти.

Як повідомила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Елла Слепян, усього на онлайн-платформі Мінрегіону України на 2017 рік було зареєстровано 137 проектів, п’ять із них, на жаль, розмістили після закінчення терміну проведення конкурсу. У результаті аналізу допущених до конкурсу 132 проектів загальним кошторисом 454,322 мільйона гривень встановлено, що 83 проекти вартістю 259,768 мільйона гривень відповідають усім критеріям та умовам добору, тобто Стратегії регіонального розвитку, плану заходів з її реалізації. Тепер слово за Мінрегіоном.

Елла Слепян зауважила, що наприкінці квітня Мінрегіон уточнив порядок оцінювання проектів регіональними комісіями. Зокрема оцінюватимуть проекти за стобальною системою відповідно до критеріїв, систематизованих за такими категоріями: вплив проекту на громаду і розв’язання проблеми, його інноваційність та соціально-економічна спрямованість.