Новий механізм ціноутворення, орієнтований на потреби кінцевих клієнтів, запровадила НАК «Нафтогаз України».

Через скасування державного регулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, крім населення та теплокомуненерго для потреб населення, з 1 жовтня 2015 року компанія пропонує нові конкурентні ціни на газ промисловим споживачам, бюджетним та іншим організаціям.

З 1 листопада 2015 року «Нафтогаз» запроваджує ціни на блакитне паливо для зазначених категорій споживачів у нерегульованих сегментах залежно від умов оплати та обсягів постачання. Газ реалізовуватиметься за цінами від 5739 гривень за тисячу кубометрів (на умовах передоплати для великих споживачів, що не мають заборгованості перед «Нафтогазом») до 6470 гривень за тисячу кубів без урахування податків і вартості транспортування.

Докладні ціни та умови постачання газу з 1 листопада доступні на сайті компанії. Там само вказано й поточні ціни на жовтень. Цінову пропозицію для нерегульованих сегментів ринку коригуватимуть і оприлюднюватимуть щомісяця.

«Нафтогаз» сподівається стати активним гравцем на комерційному ринку постачання природного газу. Ми — надійний великий постачальник, пропонуємо гнучкі умови та конкурентні ціни, можемо забезпечити постійну наявність ресурсу, — зауважив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. — Відкриття нашого ринку для західних компаній уже збільшує конкуренцію за українських споживачів. Ми вітаємо появу нових гравців і готові конкурувати на нових, прозорих умовах».

Встановлення «Нафтогазом» гнучких цін для промислових споживачів, бюджетних та інших організацій стало можливим завдяки зусиллям уряду й менеджменту компанії щодо поновлення закупівель газу з РФ і впровадженню нової моделі ринку природного газу з 1 жовтня 2015 року. Цю модель засновано на принципах вільної добросовісної конкуренції та орієнтовано на забезпечення високого рівня захисту прав та інтересів споживачів.

Довідково: газ населенню й теплокомуненерго для виробництва тепла для населення, як і раніше, постачає «Нафтогаз України» за цінами від 2994 до 7188 гривень за тисячу кубометрів з урахуванням податків і вартості транспортування.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»