РЕОРГАНІЗАЦІЯ. Україна почала процес поділу компанії «Нафтогаз України» на три окремі структури.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко на відкритті міжнародної конференції у Києві «Україна − ЄС: на шляху до єдиного енергетичного ринку», передає УКРІНФОРМ.

«Готується поділ на три незалежні напрямки: транспортна компанія, компанія з видобутку та постачальна компанія. Процес вже почався: наш уряд ухвалив рішення про створення відповідної комісії», − повідомив Юрій Бойко.

Він нагадав, що це передбачено зобов’язаннями країни, взятими під час вступу в лютому 2011 року до Європейського Енергетичного співтовариства.

Генеральний директор генерального директорату з питань енергетики Єврокомісії Фабрізіо Барбасо зазначив, що ЄС дасть оцінку реформам «Нафтогазу».

«Ми вітаємо реструктуризацію «Нафтогазу» як важливу складову реформ в Україні при вступі до Енергетичного співтовариства», − сказав Фабрізіо Барбасо.

За його словами, важливо, щоб реструктуризація відбувалася у відповідності до зобов’язань України і забезпечила виконання контрактних зобов'язань «Нафтогазу».