ГОСПОДИНІ ЖИТТЯ.Із 50 найбагатших жінок світу, достаток яких перевищує $1 млрд, 18 - китаянки. Такий висновок міститься в рейтингу топ-50 мільярдерш, підготовленому Hurun Rich List 2011, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Перше місце в списку дісталося У Яцзюнь, 47-річній очільниці девелоперської компанії Longhu Real Estate Development Co з муніципалітету Чунцін, який у торішньому рейтингу займав другий рядок. Статки її сім'ї оцінюються у 420 мільярдів юанів ($6,6 млрд), за минулий рік їм вдалося примножити своє багатство на 2,5 мільярда доларів. 

Торішня лідер списку мільярдерш планети, керівник паперопереробного концерну Nine Dragons Paper 53-річна Чжан Інь з $4,4 млрд опустилася на 4-й рядок, втративши за рік $1,2 млрд. На другому місці цього року опинилася 30-річна Ян Хуейянь, керівник девелоперської компанії Country Garden з $5,6 млрд, на третьому - 70-річна Чень Ліхуа з гонконгського конгломерату Fuhua International ($5,2 млрд). 

Серед китайських мільярдерів жінки становлять 15,5%, підрахували фахівці зі складання рейтингу. З 50 найбагатших китаянок - 33 self-made мільярдерши, торік їх було 30. Середній вік півсотні найбагатших дам Піднебесної становить 48 років. Сукупність їх статків оцінюється у 9,7 млрд юанів (найвищий показник за весь час складання подібних рейтингів) - на 13% більше, ніж торік. Найбільше вдалося заробити жінкам, які займаються нерухомістю. Географічно найбільша кількість багатих жінок живе в південній провінції Гуандун, столиця Пекін на другому місці.