Зустріч з новопризначеними членами Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Президент Петро Порошенко розпочав словами про війну за українську незалежність. Він наголосив, що, затвердивши «четвірку» представників парламенту до Нацради, Верховна Рада ухвалила дуже відповідальне рішення. «Приємно, що до Нацради прийшли професіонали, які добре знають потреби галузі й відповідально ставляться до викликів, перед якими сьогодні стоїть держава», — сказав він і додав, що колишній склад Нацради був символом корупції, цензури, тиску на засоби масової інформації.

Перед новим органом стоять надзвичайно складні завдання. Як передає слова Президента його прес-служба, якщо в умовах миру головне для Нацради — забезпечення принципів демократії, свободи слова, закріплення європейських цінностей у телерадіопросторі, то зараз на перший план вийшли питання інформаційної безпеки. Нова Нацрада, на його переконання, в найстисліший термін здатна довести суспільству свою авторитетність.

Передовсім вона має зайняти жорстку позицію у галузі інформаційної безпеки, оскільки проти України постала «надзвичайно добре розроблена пропагандистська машина». «Населення Донбасу потребує правдивої інформації про Україну», — резюмував Петро Порошенко.

У зв’язку з цим слід розробити програму спеціального інформаційного мовлення для Донбасу, без «викривлення» фактів в інформуванні про перебіг подій у Луганській та Донецькій областях.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»