Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер підтримує наші реформи. Фото Миколи ЛAЗAРЕНКA

Учора в Україні перебувала міністр торгівлі США Пенні Пріцкер. У другій половині дня вона зустрілася з вищим керівництвом нашої держави. Пані Пріцкер востаннє відвідувала Україну 13 місяців тому.  За цей час у нас відбулися певні зміни.

Президент Петро Порошенко поінформував поважну гостю про проведення виборів до місцевих органів влади, якими завершується перезавантаження влади, а також про основні напрями реформ, спрямованих на істотне поліпшення ділового клімату в Україні, зокрема про серйозні антикорупційні заходи, судову реформу та плани проведення прозорої приватизації.

Все це, на думку глави держави, створює позитивні умови для інвестування в нашу економіку. А Пенні Пріцкер відзначила підтримку урядом США зусиль України у напрямі реформ задля того, щоб вона стала повноправним членом світової економіки. «Ми — разом із вами у цих зусиллях», — цитує її слова прес-служба Президента.

Петро Порошенко переконаний, що співпрацю України із США, зокрема у макрофінансовій сфері, буде розширено. Досягнуто домовленості й про координацію зусиль зі створення в Україні привабливого інвестиційного клімату та боротьбу з корупцією.

Петро Порошенко особливо відзначив значний прогрес у процесі недільного волевиявлення українців. «Мені приємно констатувати, що, за попередніми оцінками міжнародних спостерігачів неурядових організацій, вони не зафіксували адміністративного ресурсу і адміністративного впливу на волевиявлення громадян».

А Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк зустрічався з поважною гостею, так би мовити, у подвійному форматі — особисто та у широкому колі делегацій. У складі американської делегації були представники Міністерства фінансів США, керівники провідних американських компаній, серед яких Cargill, Westinghouse, Citibank, NCH Capital Inc., Honeywell, DuPont, і представники Посольства США в Україні.

Теми переговорів Арсенія Яценюка і Пенні Пріцкер стосувалися насамперед програми економічних реформ, впроваджуваних вітчизняним урядом, основні досягнення сторін за результатами домовленостей, досягнутих під час українсько-американського бізнес-форуму, а також перспективи українсько-американського торговельного та інвестиційного співробітництва.

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»