На світовій першості з художньої гімнастики, яка завершилася в німецькому Штутгарті, українки поповнили скарбничку збірної чотирма нагородами та забезпечили собі дві путівки на Олімпійські ігри в Ріо-де-Жанейро.

Лідер збірної України Ганна Різатдінова чотири рази підіймалася на п’єдестал пошани чемпіонату світу. Бронзові нагороди наша грація здобула у вправах зі стрічкою, з обручем та з булавами. Разом з колегами по команді Вікторією Мазур та Елеонорою Романовою вона стала третьою у командній першості. А 5 місце в особистому багатоборстві забезпечило Ганні ліцензію на Олімпійські ігри. Цікаво, що першу нагороду на ліцензійному чемпіонаті Різатдінова виборола у вправах з обручем. А саме цей предмет останнім часом завдавав спортсменці певних прикрощів. Тож після  важливих стартів сезону — Європейських ігор та  Універсіади в  Кванджу спортсменка і  тренери  вирішили  удосконалити композицію з прицілом на Олімпійські ігри 2016 року. І не прогадали: глядачі оцінили композицію, а ліцензія вже в кишені.

Ще одну перепустку до  Ріо здобули наші дівчата — Олена Дмитраш, Євгенія Гомон, Олександра Грідасова, Валерія Гудим та Анастасія Возняк у групових вправах, посівши 9 місце у багатоборстві.

Бажаємо українським граціям продуктивної підготовки до найголовнішого старту чотириріччя, впевненості в своїх силах та нескінченного творчого натхнення. Адже без цього художня гімнастика немислима.