Україна не закриватиме авіасполучення з Єгиптом через катастрофу російського літака над Синайським півостровом. Про це на брифінгу в Кабінеті Міністрів заявив  заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер.

«Ми вважаємо, що необхідності закривати авіасполучення з Єгиптом немає», — сказав чиновник. Він повідомив, що українські авіакомпанії й досі літають до Шарм-ель-Шейха, проте дотримуються посилених заходів безпеки.

Володимир Шульмейстер зазначив, що українська влада уважно відстежує ситуацію в Єгипті, і в разі підвищення ризиків для польотів українських компаній уряд прийме рішення про призупинення авіасполучень.

«На сьогодні, за інформацією міністерства, існує невисокий рівень ризику для українських громадян і невисокий рівень ризиків авіаційної безпеки», — зазначив він.

Раніше Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Мінінфраструктури розглянути можливість заборони польотів у Єгипет за умови існування ризиків для українських громадян. Міністерство спільно зі спецслужбами України мало з’ясувати, чи небезпечно зараз (у зв’язку з терактом, внаслідок якого над Синайським півостровом зазнав катастрофи російський пасажирський літак) українцям здійснювати авіаподорож до Єгипту. Оскільки відразу після цієї трагедії комерційні польоти до аеропортів Єгипту припинили авіакомпанії Франції, Великобританії та Німеччини.