Фото з сайту ffu.org.uaЮнацькі збірні України U-19 та U-20 отримали від УЄФА та ФІФА спеціальні призи «FairPlay», повідомляє прес-служба ФФУ. Таким чином були відзначені їхні виступи у фінальних частинах чемпіонату Європи серед 19-річних та чемпіонаті світу серед 20-річних, які проходили в Греції та Новій Зеландії відповідно.

В обох турнірах, фінальні частини яких відбувалися за участі юнацьких збірних України, саме синьо-жовті демонстрували найбільш коректний футбол. Так, у трьох поєдинках чемпіонату Європи U-19 підопічні Олександра Головка отримали лише дві жовті картки, причому обидві — в заключному поєдинку групового турніру зі збірною Австрії.

У підопічних Олександра Петракова, які захищали честь країни на чемпіонаті світу U-20, цей показник дещо більший — п’ять попереджень у чотирьох матчах. Проте  це все одно не завадило українцям стати найкоректнішою командою змагань.

Вручення трофея капітану збірної U-19 Павлові Лук’янчуку відбудеться 3 грудня в Ньоні під час жеребкування відбірних змагань сезону 2016/17. А ось приз команді 20-річних уже в Будинку футболу. Разом із ним ФІФА надіслала і «Золоту бутсу» — нагороду найкращому бомбардирові чемпіонату світу U-20. Нагадаємо, ним став півзахисник збірної України Віктор Коваленко, який записав на свій рахунок п’ять голів.