Протягом ста днів Державна фіскальна служба планує позбутися контрабанди на митниці. Такий план озвучив під час спільної прес-конференції з головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеілом Саакашвілі голова Державної фіскальної служби Роман Насіров.

За його словами, боротьба з контрабандою, підвищення ефективності електронних сервісів фіскальної служби та оптимізація роботи — це одні з головних завдань, які стоять перед Державною фіскальною службою.

Одещина має стати одним із перших регіонів, де впроваджуватимуть пілотний проект. ДФС потребує підтримки органів місцевого самоврядування та місцевих правоохоронних органів, аби вести спільну боротьбу з контрабандою, зловживаннями та фіктивним бізнесом. Передовсім це стосується нелегального імпорту, фіктивного податкового кредиту, компаній, які експортують зерно та не повертають валютну виручку в державу.

Роман Насіров зазначив, що в боротьбі з цими явищами досягнуто домовленості, є повна підтримка та взаєморозуміння з головою Одеської обласної державної адміністрації Міхеілом Саакашвілі.

«Уже подано законопроекти, і ми зацікавлені, щоб 50% додаткових відрахувань надходили в окремі фонди на фінансування інфраструктурних проектів в Одеській області», — передає слова голови ДФС його прес-служба.

Окрім цього, відомство планує у тісній співпраці з місцевою владою запроваджувати спеціальні додаткові проекти щодо підвищення ефективності збору податків до місцевих бюджетів.

«Ми ставимо перед собою чіткий план: протягом 100 днів перемогти контрабанду на митниці. Для України це форпост. Якщо існує контрабанда в Одесі, це позначається на економіці, унеможливлює рівні умови для чесної конкуренції. Такі ж прояви є і на західному кордоні, — резюмував Роман Насіров. — Ми виводитимемо сервіс на новий рівень. Уже до кінця цього року маємо намір створити нові умови для митного оформлення вантажів в Одеському регіоні». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»