Для тих, хто ще не мав нагоди нинішнього року побувати на фестивалях вуличної їжі, 14-16 серпня в Києві відбудеться черговий фестиваль вуличної їжі, який відзначатиметься від попередніх цікавою тематикою.

Фестивалі вуличної їжі стають традиційними. Час від часу вони відбуваються і в обласних центрах. Останній відбувся 28-29 червня у луцькому Замку Любарта.

До речі, перший фестиваль вуличної їжі стартував у серпні 2013 року. Його організатори наочно продемонстрували киянам та гостям столиці, що вулична їжа може бути вишуканою і корисною.

Тож уже протягом двох років жителі столиці і гості міста мають змогу насолоджуватися стравами італійської, голландської, іспанської, китайської та американської кухонь. Фестиваль цікавий ще і тим, що попри куштування різноманітної їжі, вживання безалкогольних напоїв і приємного спілкування, учасники можуть активно відпочивати, відвідуючи концертні майданчики, а також майданчики спортивного та дитячого дозвілля.

Організатори поп-ап ресторанів обіцяють цікаве тематичне дійство і на цей раз. Ті, хто ще не був у відпустці і не встиг побувати на морі, відчують морський дух на фестивалі. Відвідувачам фестивалю завдяки морським атрибутам, відтворять пляжну атмосферу.

Їжа також буде в основному із великої кількості морепродуктів і страв із різноманітної одеської, грецької, скандинавської і ефіопської кухонь. Доповнить святковий пляжний колорит пахлава, кукурудза та креветки.

Крім цього, в зонах активного відпочинку готуються справжні пляжні забави: міні серфінг, на якому відпочиваючі зможуть випробувати свої сили в катанні на мілкій воді, пограти в пляжний волейбол, дітям запропонують на прокат самокати.

Вікторія ЛЕБЕДИНСЬКА
для "Урядового кур'єра"