ЗАКОНОТВОРЕННЯ. Законопроект про декриміналізацію низки статей Кримінального кодексу буде одним з найгостріших питань наступного пленарного тижня у парламенті. Про це в інтерв’ю журналістам заявив голова Верховної Ради, перебуваючи з робочою поїздкою у Слободі-Романівській Житомирської області, передає УКРІНФОРМ

«Закон про декриміналізацію буде темою гострих дискусій наступного пленарного тижня. Зараз він уважно вивчається юридичними службами Верховної Ради», – зазначив Володимир Литвин.

Спікер визнав, що 364, 365 статтю Кримінального кодексу потрібно замінити на положення конвенції ООН, яку Верховна Рада ратифікувала раніше. «Я говорю: замінити можна і треба. Ми зобов’язані це зробити, але які наслідки будуть витікати з цього рішення?» – зауважив Литвин.

За його словами, найважчим буде домовитися з народними депутатами ухвалити це рішення. При цьому спікер зауважив, що ті, хто найактивніше агітують за ухвалення цього рішення, найменше в цьому зацікавлені. «Ті, хто найбільше кричать, що це питання треба вирішувати, найменше зацікавлені в тому, щоб його вирішити, оскільки звільняється політичне коло, ділиться електорат, прикидки вже роблять на вибори», – сказав спікер.

Володимир Литвин також переконаний, що потрібно відкинути політичні ігрища, адже йдеться як про долю знакових постатей політичного життя України, так і про долю держави в цілому. «Бо ми не можемо дозволити собі жити в глобальному інтегрованому світі і виставляти виключно свої правила», додав він.