Для врегулювання конфлікту на сході України необхідне повне виконання мінських домовленостей. Про це йдеться у спільній заяві глав МЗС Польщі та Німеччини Вітольда Ващиковського і Франка-Вальтера Штайнмайєра з нагоди 25-річчя підписання угоди про добросусідство і співпрацю між Берліном і Варшавою.

«Польща й Німеччина згодні з тим, що збереження єдності Євросоюзу має ключове значення особливо для врегулювання конфлікту в Україні, що полягає в повному виконанні мінських домовленостей, дотриманні норм міжнародного права й повазі до суверенітету і територіальної цілісності України», — цитує Укрінформ текст заяви. Там також вказано й про підтримку територіальної цілісності Грузії та Молдови.

Підкреслено, що після 25 років мирних політичних змін на континенті ЄС знову стикається з погіршенням безпекової ситуації у східному та південному напрямках. Тому «НАТО рішуче й одностайно відреагувало на це». А після саміту НАТО у Варшаві, який відбудеться 8—9 липня, Європі буде надіслано позитивний сигнал «єдності й готовності до діалогу».