ЄВРО-2012. Північноатлантичний альянс допомагатиме Україні з організацією безпеки на чемпіонаті Європи з футболу 2012 року, але виключно в консультативному плані. При цьому залучення будь-яких спеціальних сил чи підрозділів з боку країн-членів Альянсу не планується, наголосив у  Києві представник управління планування операцій цивільного захисту НАТО Еверт Сомер.

У бесіді з українськими журналістами він поінформував, що до Києва прибула група з восьми експертів НАТО з метою проведення консультацій з профільними міністерствами — МВС, МНС та МОЗ. Крім того, експерти Альянсу працюватимуть із СБУ, яка забезпечує дуже важливу складову — належну оцінку ризиків та протистояння різного роду загрозам. Еверт Сомер, зокрема, повідомив, що експерти відвідають Донецьк, де пройдуть навчання СБУ з відпрацьовування питань протидії терористичним загрозам.

Він підкреслив, що задача експертної групи НАТО — допомогти Україні у плануванні та підготовці чемпіонату на основі великого досвіду роботи в інших країнах, повідомляє Укрінформ.