ЗАВДАННЯ

Президент Віктор Янукович провів зустріч із президентом Національної академії наук України Борисом Патоном. Головною темою розмови стала модернізація країни та участь у цьому процесі національної науки.

«Сьогодні ця тема найактуальніша в нашій державі. І, на мій погляд, наука повинна бути ключовим інструментом у подальшій модернізації нашої держави, зміцненні її конкурентоспроможності. Безумовно, ми повинні з вами створити сучасні механізми участі науки у цьому процесі», — наголосив Президент, звертаючись до Бориса Патона. Нині прийшов час, коли нам треба потужно почати працювати разом, підкреслив Віктор Янукович.

Президент НАНУ підтримав позицію глави держави. «Ви цілком правильно дали акцент на розвиток науки, на її значенні в житті країни — у розвитку економіки, перш за все. Це потрібно робити. І слава Богу, потенціал ще є», — сказав Борис Патон. Водночас він наголосив, що сфера науки терміново потребує підтримки з боку держави. «Якщо ми будемо так продовжувати, як зараз — буде дуже скрутне становище», — вважає науковець. Президент НАНУ підкреслив прикладне значення науки. «Науку треба обов’язково  об’єднати з освітою, з виробництвом», — переконаний він.

Віктор Янукович та Борис Патон також обговорили питання щодо важливості відновлення власної української науково-дослідницької бази.  «Найбільше, що втрачено, — це оті експериментальні виробництва, дослідні заводи, конструкторські бюро. Вони дали те, що зараз називається інноваційними проектами. Це треба розвивати», — вважає Борис Патон.