СТОЛИЦЯ. З 4 жовтня в Києві курсуватиме новий громадський транспорт ─ міська електричка, яку вже охрестили «наземним метро». Тепер об’їхати всю столицю можна буде за 50 хвилин.

Спочатку  електричка ходитиме в години пік ─ три години вранці та п’ять по обіді. Далі, вивчивши потреби людей, рух обіцяють подовжити. Курсуватиме 12 потягів з інтервалом у 10 хвилин, передає ТСН.

Квиток на поїзд коштуватиме 2 гривні. Кільцевий маршрут майже вдвічі зменшить навантаження на гілки метро у Києві. Вона дасть можливість зі спальних районів без додаткових пересадок доїхати до станцій метро: «Вокзальна», «Видубичі», «Лівобережна», «Петрівка», «Сирець», «Берестейська».

Загальна протяжність залізничного кільця київського транспортного вузла становить 50,8 кілометрів. Вона розрахована на 19 станцій, 14 з яких відкриються восени, а решта ─ навесні наступного року. Пересадочні вузли: «Київ-Пасажирський», «Видубичі», «Лівий берег», «Дарниця», «Лівобережна», «Троєщина», «Київ-Петрівка» , «Зеніт», «Вишгородська», «Сирець», «Рубежівська», «Борщагівка», «Київ-Волинський», «Караваєві дачі».

У кожному районі Києва, де проходить міська електричка, влада пообіцяла забезпечити відповідні під'їзди громадського транспорту до станцій і платформ, йдеться у повідомлені.

Досі столиця мала лише один короткий маршрут міської електрички, який сполучає станцію метро Петрівка і житломасив Троєщина