Національний банк України і АТ «Брокбізнесбанк» домовилися про рефінансування в сумі 2 мільярдів гривень.

Про це заявив заступник голови наглядової ради групи ВЕТЕК Борис Тімонькін, повідомляє Укрінформ з посиланням на українські ЗМІ.

«Підтримують (Брокбізнесбанк - ред.) і акціонери, і НБУ. Ми купили певні папери і отримали під них перший транш рефінансування на 1 мільярд гривень. НБУ рефінансує «Брокбізнесбанк» на 2 мільярди гривень», – повідомив Тімонькін.

За його словами, банк відновить повноцінну роботу з понеділка, 17 лютого.

Нагадаємо, 10 лютого в соціальній мережі Facebook з'явилася інформація про труднощі при проведенні операцій з платіжними картами банку. У прес-службі фінустанови проблеми пояснили збоєм в роботі з платіжною системою Visa і додали, що банк відмовляється від співпраці з нею і перейде на повне обслуговування в системі MasterCard.

Потім стало відомо, що один з найбільших клієнтів – будівельний холдинг «Київміськбуд» відмовився від деяких послуг АТ «Брокбізнесбанк».

Пізніше група «ВЕТЕК», яка є власником 80% банка, заявила про готовність вжити необхідні заходи для стабілізації роботи свого банку і з метою підтримки фінустанова вирішила перевести на обслуговування в «Брокбізнесбанк» всі свої дочірні компанії.