Правління Національного банку України затвердило антикорупційну програму Національного банку України на 2016—2017 роки, передає УНН з посиланням на прес-службу регулятора.

За даними відомства, мета програми — створити в Національному банку України ефективну систему запобігання та протидії корупції на основі нових засад формування та реалізації антикорупційної політики.

«Метою цієї програми є створення в Національному банку України ефективної системи запобігання та протидії корупції на основі нових засад формування та реалізації антикорупційної політики, визначених Законом України «Про запобігання корупції» та Антикорупційною стратегією на 2014—2017 роки, затвердженою Законом України від 14 жовтня 2014 року № 1699-VII,» — йдеться у повідомленні.

Програмою визначаються основні засади антикорупційної політики Національного банку, основні корупційні ризики в його діяльності, завдання і заходи, спрямовані на розв’язання проблеми, додали у НБУ.

Також за результатами виконання програми очікується зменшити вплив корупції на діяльність Національного банку, створити ефективні механізми контролю за дотриманням вимог антикорупційного законодавства в Національному банку, забезпечити формування у працівників Національного банку нетерпимого та негативного ставлення до корупції, зазначили у Нацбанку.

Додамо, що відповідну програму затверджено постановою Нацбанку від 12 квітня 2016 року.