На це підприємство витратило майже вісім мільйонів гривень. Усього ж упродовж минулого року в області встановлено майже дев’ять тисяч засобів обліку.

До цього «Волиньгаз» спонукають як заходи з енергозбереження, що проводяться в державі і мають підвищити її енергетичну безпеку, так і внутрішня політика взаємовідносин зі споживачами. Тож акціонерне товариство нині активно забезпечує населення лічильниками. Крім, звісна річ, тих, які проводять первинний монтаж системи газопостачання, юридичних особі і комунально-побутових підприємств. Ця категорія клієнтів повинна купувати засіб обліку власним коштом.

В області наразі є десятки тисяч квартир і будинків, власники яких платять за комфортну послугу з газопостачання відповідно до норм споживання. Натомість прилад обліку показує і пропонує оплатити лише фактично спожиті кубометри газу. Це дає людям змогу майже на третину скоротити витрати на оплату блакитного палива. Усього ж у регіоні побутовими лічильниками газу вже оснащено 175 тисяч помешкань волинян.

— Нинішнього року будемо встановлювати ці прилади в основному в домівках, де газ використовують для підігріву води та приготування їжі. Це так звані хрущовки, — розповів перший заступник голови правління, головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Cергій Галянт. — Якщо ж споживач не встановить лічильник власним коштом або не погодиться на його установку безкоштовно, то, відповідно до чинного законодавства, з 1 січня 2016 року позбавлятимемо його можливості користуватися природним газом.

Під час монтажу лічильників волинські газовики, до речі, використовують новітню італійську технологію. Вона не передбачає проведення традиційних за часів СССР зварювальних робіт. Тому після візиту майстрів і встановлення лічильника позаплановий ремонт в оселі проводити не треба.