ПОДАТКИ

ДПА в Тернопільській області проводить для краян різноманітні заходи з роз'яснення податкового законодавства, оскільки переконані, що це сприяє "утвердженню засад громадянського суспільства, цивілізованих норм і стандартів життя", а також спонукає до "безумовного виконання" громадянами конституційного обов'язку перед державою - добровільної сплати податків. Тепер створили мобільну бригаду, що виїжджатиме в райони задля розгляду звернень, запитів платників податків. Безперечно, наголос ставитимуть і на нових нормах податкового законодавства. Громадяни водночас матимуть змогу поспілкуватися з найкращими фахівцями податкової служби області.

Перший такий виїзд мобільна бригада зорганізувала до Підволочиського району. Місцеві мешканці мали можливість зателефонувати на "гарячу" лінію, де на їхні дзвінки відповідав перший заступник голови - начальник управління податкової міліції ДПА в області Олександр Гажос, а також потрапити на прийом. Відтак податківці провели семінар з громадянами та суб'єктами господарювання з актуальних питань оподаткування податком на доходи фізичних осіб і підприємницької діяльності, ПДВ, податком на прибуток. Обговорили й норми Податкового кодексу України щодо практичного його застосування, присутні отримали кваліфіковані відповіді на питання, що їх цікавили.

Семінари стали для тернопільських податківців також формою роботи з активного вивчення нового податкового законодавства. Днями такий захід провели, приміром, з працівниками юриспруденції та судочинства. Тим часом поза увагою не залишають і оцінок знань студентів. Урочисто підбили підсумки другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Податкова система України", в якому взяли участь 72 кращих молодих фахівці з понад 20 провідних навчальних закладів країни. Журі стверджувало, що було цікаво читати й відповіді конкурсантів на теоретичні питання, і ознайомлюватися з творчими підходами до виконання практичних завдань.