РЕЗОНАНС. Президент і Прем’єр взяли справу вбивць Оксани Макар на контроль.

Президент Віктор Янукович висловив співчуття рідним та близьким  Оксани Макар, яка померла у четвер, 29 березня, у Донецькому опіковому центрі. «Щиро співчуваю рідним та близьким дівчини, яка передчасно пішла з життя в результаті скоєного проти неї жорстокого злочину», — йдеться у співчутті глави держави.

Віктор Янукович висловив упевненість, що злочинці, які вчинили проти дівчини такі нелюдські дії, невідворотно понесуть справедливе покарання, повідомляє прес-служба Президента.

Свої співчуття також висловив Прем’єр-міністр Микола Азаров. «Я глибоко співчуваю рідним і близьким Оксани. Розділяю біль втрати, яку нічим не загладиш. Боляче і страшно втрачати дітей, та ще й за таких обставин», — написав у своєму блозі глава уряду.

Микола Азаров висловив жаль із приводу того, що лікарі не змогли врятувати Оксану Макар попри те, що в Донецькому опіковому центрі за її життя самовіддано боролися найкращі фахівці з найкращою в країні апаратурою. «Було зроблено все можливе — я це особисто знаю. Мільйони українців вірили в одужання Оксани, сподівалися на краще, молилися за неї. Багато хто намагався допомогти, здаючи кров, купуючи ліки, висловлюючи моральну підтримку», — зазначив Прем’єр-міністр.

Водночас Микола Азаров нагадав, що нині в Миколаєві лікарі борються за життя ще однієї дівчини — Олександри Попової, яка теж стала жертвою насилля. «Мені люди пишуть про випадки знущань, приниження від покидьків, котрі вважають себе господарями життя. Часто люди не можуть знайти на них управу та добитися справедливості в себе на місці. Я жодного такого випадку не залишу без уваги», — наголосив Микола Азаров.

Він заявив, що у таких випадках вимагатиме від правоохоронних органів розслідування та справедливого покарання: «Без компромісів. Тільки знаючи, що покарання невідворотне, нелюди боятимуться посягати на життя та права людей».

При цьому Прем’єр-міністр підкреслив: якщо будуть факти черствості, байдужості чи недбалості правоохоронців — такі люди однозначно не працюватимуть у правоохоронній системі. «Дуже важливо, щоб наші люди не боялися, а розраховували на захист і допомогу держави», — заявив глава уряду. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»