ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Німеччина й надалі підтримуватиме наближення України до Європейського Союзу за умови поваги Києва до європейських цінностей. На цьому наголосив на урядовій прес-конференції в Берліні речник міністерства закордонних справ Німеччини Андреас Пешке, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Прийняте Брюсселем рішення про перенесення візиту Віктора Януковича ми вважаємо правильним. Однак це не означає, що ми більше не підтримуємо наближення України до ЄС. Навпаки. Але українське керівництво має зрозуміти, що поглиблення відносин з ЄС можливе лише за умови поваги до європейських цінностей та дотримання принципів правової держави», ─ заявив представник німецького МЗС.

Андреас Пешке вважає, що міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле під час європейських дебатів від імені уряду ФРН особисто наполягав на перенесенні візиту українського президента до Брюсселя. «На нашу думку, це є чіткою і правильною відповіддю Євросоюзу на заполітизований процес та засудження Юлії Тимошенко», ─ сказав він.

Нагадаємо, що запланований на 20 жовтня візит Президента Віктора Януковича до Брюсселя перенесено на пізніший термін. Європейська сторона пояснила це рішення необхідністю забезпечення «кращих умов», оскільки нинішня атмосфера у відносинах Україна-ЄС оцінюється у Брюсселі як «несприятлива».