ПУТІВКА У ВЕЛИКЕ КІНО.На церемонії вручення нагород «Оскар» буде визнано найкращий короткометражний ігровий фільм. Режисери цих фільмів здебільшого невідомі. Їхні картини малобюджетні, серед виконавців немає зірок. Але номінація на «Оскар» – то перепустка до світу великого кіно.

Одинадцятихвилинний фільм «Пентекост» – про ірландського хлопчика, якого змушують служити в церкві під час меси. Він має зробити вибір: або слухатися батьків, або ж пропустити матч улюбленої футбольної команди.

Директор фільму Еймер ОКан каже: «Ми зняли цей фільм майже два роки тому. Дуже задоволені показами на різних фестивалях, а номінація на «Оскар» винятково почесна для групи».

Фільм «Раджу» режисера Макса Цейле – спільне виробництво Індії та Німеччини. Німецька пара усиновляє хлопчика-сироту з Калькутти. Коли дитина раптово зникає, батьки починають розуміти, що частина проблеми полягає в них самих.

«У Голівуді буде сонце, якого немає в Гамбурзі. Ми спробуємо відпочити перш за все», – каже режисер Макс Цейле.

Продюсер Стефан Гірен додає: «Якщо серйозно, то бути номінованим на «Оскар» – величезна честь. Це мрія дитинства: коли бачиш червону доріжку, то мрієш опинитися на ній».

Американський фільм «Подорож у вчорашній день» зняв режисер Ендрю Баулер. Винахідник-невдаха конструює «машину часу», але розуміє, що загубився у вчорашньому дні.

«З цією номінацією здійснилася наша мрія,» – говорить продюсер. «Мабуть ми просто перебуваємо в хмарах, але це прекрасно».

Фільм «По той бік Атлантики» – з Норвегії. Його герою, 70 річному Оскару залишилося жити 6 днів. Але за ці дні він має знайти та просити вибачення у свого брата, який живе по той бік Атлантики – у США. Режисер Хеллар Віцо: «День, коли ми чекали на оголошення номінацій, був найважчим. А коли ми потрапили до списку, я просто закричав – не міг у це повірити». 

Copyright © 2012 euronews