Набір до нової патрульної поліції України невідворотно набирає обертів. Окрім обласних центрів, до цього процесу долучаються й менші міста. Так, учора Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим дали старт набору до цього підрозділу у Борисполі, що на Київщині. Вже найближчим часом нові патрульні працюватимуть на автостраді Київ — Бориспіль і на території аеропорту. Загалом на вулицях міста, на автотрасі та в аеропорту «Бориспіль» працюватимуть 180 патрульних.

Цього разу осторонь не залишився й міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, який передав очільнику МВС 85  автомобілів Hyundai Sonata для потреб українських «копів». На це Арсеній Яценюк зауважив, що згадані автівки свого часу закуповували для сумнозвісного «Скай Таксі» Бориспільського аеропорту. А віднині вони стали машинами української поліції.

Арсеній Яценюк анонсував запровадження практики патрулювання швидкісних трас. Перший такий поліцейський патруль охоронятиме громадський порядок та безпеку дорожнього руху на автостраді Київ — Бориспіль. Наступним автошляхом, де працюватимуть такі патрулі, стане Житомирська траса.

Крім того, аеропорт «Бориспіль» став першим, де працюватимуть нові патрульні. У терміналі «Д» відкривається диспетчерський пункт нової поліції, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

 «Ми й надалі реформуватимемо українську поліцію. І крок за кроком реформа, що почалася з Києва, дійде до кожного району і села, так само як зараз вона дійшла до  Бориспільського району», — окреслив Арсеній Яценюк подальші плани керівництва країни.

До слова, вчора у Рівному також розпочався набір до патрульної поліції. Документи бажаючих вступити до лав підрозділу приймають у реконструйованому приміщенні будинку культури в Парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка.

Під час урочистої презентації нової поліції керівник патрульної поліції України Олександр Фацевич повідомив, що в Рівному працюватиме 200 поліцейських, тобто 21 екіпаж.

За його словами, нині заяви подали понад 160 бажаючих стати полісменами, повідомляє УНІАН. Прийом анкет триватиме три тижні — до 27 жовтня. Потім кандидати проходитимуть тестування й навчання впродовж двох з половиною місяців. На вулиці Рівного нові патрульні вийдуть у лютому наступного року. 

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»