Нещодавно миколаївські спортсмени-інваліди, що займаються фехтуванням, отримали нове обладнання. З обласного бюджету спрямовано 63 тисячі гривень на придбання знаряддя для наймужніших атлетів. Для тих, хто попри  фізичні вади, не лише займається спортом, а й здобуває перемоги всеукраїнського та світового масштабу. На надану суму закупили рапіри, спортивний одяг, чохли та багато іншого. Спортсмени вже випробують нове обладнання на змаганнях у Франції.

Серед спортсменів-фехтувальників Миколаївщини — четверо у складі збірної  команди України. Це майстер спорту міжнародного класу Тетяна Позняк, майстер спорту України Михайло Бажуков, майстер спорту України  Володимир Головащенко, майстер спорту Олег Науменко. Всі вони спортсмени-кандидати на участь в Паралімпійських іграх 2016 року в Ріо-де-Жанейро. «Ми розуміємо, з якими складнощами сьогодні зіштовхуються наші спортсмени, тож було прийнято рішення виділити додаткові кошти на закупівлю спортивного інвентарю для тих видів спорту, які виборюватимуть путівки на Олімпіаду та представлятимуть Україну на Олімпійських іграх, — зазначила під час передачі обладнання заступник голови обл держадміністрації Оксана Янішевська. — Така допомога та підтримка вкрай потрібна нашим спортсменам».

Усього з обласного бюджету спрямовано два мільйони гривень на підготовку атлетів до Олімпійських ігор. Перевагу віддали перспективним для Миколаївщини видам спорту.

Водночас передано спортивне обладнання спортсменам-інвалідам Миколаївської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи паралімпійського резерву. Для школи придбали сучасний інвентар: борцівські манекени, лавку для жиму лежачи, тренажер «Орбітрек», гумовий амортизатор, лижну гуму, обвантажувачі для ніг та рук, ядра  для метання, штангу, тенісний інвентар.

У Миколаївській спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі паралімпійського резерву виховують 194 спортсменів-інвалідів, культивують три види спорту — настільний теніс, боротьба вільна та греко-римська, легка атлетика. В школі займаються діти-інваліди всіх нозологій, з ураженням опорно-рухового апарату, з вадами слуху та зору, з вадами розумового та фізичного розвитку.  Вихованці школи — успішні спортсмени, незважаючи на вади здоров’я, вони чинні чемпіони країни, Європи, світу, призери та чемпіони Паралімпійських та Дефлімпійських ігор.

Зокрема, тільки протягом останніх двох місяців на чемпіонатах Європи спортсмени—вихованці школи Карина Завіновська, Юлія Клименко, Андрій Навроцький, Наталія Косміна здобули два «золота», одне «срібло» та чотири «бронзи».